Header

Hapag-Lloyd Cruises

Troeven van Hapag-Lloyd Cruises

  • Verkozen tot beste cruiseschepen*
  • Prachtige suites
  • Vijfsterren-Plus categorie
  • Topgastronomie
  • Rustige sfeer, discrete service
  • Drie nieuwe expeditieschepen
*door de Berlitz cruisegids

Al jarenlang domineert Hapag-Lloyd de gerenommeerde Berlitz-ranglijst van beste cruiseschepen ter wereld. Een referentie die kan tellen. Op werkelijk elk vlak verwent de Duitse rederij haar gasten met de beste kwaliteit, van service en gastronomie tot de suites en voorzieningen aan boord.


De top van de cruisewereld

De schepen MS EUROPA en MS EUROPA 2 nemen al jarenlang de hoogste twee plaatsen in beslag van de eerder vernoemde Berlitz-ranglijst. Het zijn exclusieve cruiseschepen met de faciliteiten van een vijfsterrenresort en met de uitstraling van een groot private yacht. Aan boord verblijft elke gast in een luxueuze suite, voorzien van onder meer een inbegrepen minibar, privéterras en een ruime badkamer. Daarnaast zijn er tijdens de cruise nog zeer veel extra diensten inbegrepen waaronder de specialiteitenrestaurants, de fooien en een boordkrediet.


Voor wie is Hapag-Lloyd Cruises geschikt?

Verwacht je van een cruise voornamelijk een levendige ambiance tot in de vroege uurtjes, tientallen bars en grote spektakelshows… dan ben je aan het foute adres. Verlang je echter naar exclusieve luxecruises, rust en harmonie, een discrete service, verzorgde en gastronomische maaltijden, schitterende routes en een werkelijk prachtige suite voorzien van alle comfort, dan moet je niet verder zoeken. Hapag-Lloyd staat met recht en reden aan de top van de cruisewereld.

Expeditiereizen

Naast de reguliere cruises van Hapag-Lloyd zijn er ook de zogenaamde expeditiecruises waarbij u met aangepaste schepen plaatsen bezoekt die voor een gewoon schip ontoegankelijk zijn. Denk maar aan de poolgebieden, onbewoonde eilanden of het hart van het Amazonewoud. Gedurende deze bijzondere reizen trekt u ook echt zelf op expeditie door met kleine Zodiac-boten aan land te gaan op ongerepte plaatsen. Uiteraard gebeurt dit allemaal onder begeleiding van ervaren expeditieleiders en natuurexperts.

Doelpubliek

Als Duitse rederij heeft Hapag-Lloyd Cruises zowel een internationaal als een Duitstalig cliënteel. Om tegemoet te komen aan beide groepen heeft de rederij haar schepen verdeeld in twee groepen. Op de cruises met MS EUROPA 2 en HANSEATIC inspiration is de voertaal Engels. Deze afvaarten richten zich op de internationale markt. De meeste Belgische passagiers kiezen dan ook voor een cruise met één van deze twee schepen. Op de drie andere Hapag-Lloyd-schepen, de MS EUROPA, HANSEATIC nature en HANSEATIC spirit, is Duits de voertaal tijdens de reizen.


Als één van de enige rederijen in het hogere segment heeft Hapag-Lloyd Cruises voorzieningen aan boord voor families met jonge kinderen of tieners. Men organiseert voor hen aangepaste activiteiten en op MS EUROPA 2 zijn er zelfs familiesuites met kleurrijke en speels ingerichte kinderkamers. Een aantal afvaarten staan ook speciaal in het thema van een ‘familiecruise’. Sommige families gaan dan met de drie generaties op vakantie: grootouders, kinderen en kleinkinderen!

Bestemmingen

De cruiseschepen van Hapap-Lloyd varen overal ter wereld, zowel dicht bij huis als ver weg. Binnen Europa zijn er cruises in het Middellandse Zeegebied en Noord-Europa, gewoonlijk in de lente en de zomer. De routes bevatten niet alleen bekende trekpleisters maar ook kleinere havens en eilanden waar grote cruiseschepen nooit komen.


Buiten Europa is er een enorme waaier aan mogelijkheden. Er zijn cruises in het Verre Oosten, Afrika, Noord-Amerika, de Caraïben, Zuid-Amerika en zelfs Afrika. Met de expeditievloot vaart Hapag-Lloyd Cruises naar de verste uithoeken ter wereld. De schepen zijn speciaal ontworpen om zelfs in de poolgebieden veilig te kunnen navigeren.


Foto: Hanseatic nature in Antarctica

Sfeer aan boord

Op het internationale schip MS EUROPA 2 heerst er een ontspannen, casual vakantiesfeer die doet denken aan dat van een boetiekhotel. Het schip beschikt over heel veel buitenruimte, de grootste standaardhutten ter wereld en de meeste ruimte per passagier van alle cruiseschepen. MS EUROPA, het Duitstalige schip, heeft daarentegen een formelere sfeer en is veel klassieker en traditioneler van aard.


Om een extra dimensie te geven aan uw reis, hebben veel cruises van Hapag-Lloyd een bepaald thema. Denk aan gastronomie, golf, sport, wellness of muziekcruises. Dit thema komt naar voor in allerlei aspecten van de cruise, gaande van de activiteiten aan boord tot de excursies aan land.


Foto: zonnedek van MS EUROPA2

Balkonkajuit op Hanseatic Inspiration.

De schepen van Hapag-Lloyd Cruises

De schepen van Hapag-Lloyd behoren tot de absolute top van de cruisewereld. De toonaangevende Berlitz-cruisegids kent aan de MS EUROPA en MS EUROPA 2 een vijfsterren-plus rating toe. Beide schepen staan helemaal bovenaan in hun ranglijst van beste cruiseschepen ter wereld. Werkelijk elk facet van uw verblijf is tot in de puntjes verzorgd, van de topgastronomie en de persoonlijke service tot de ruime en elegante suites waarin u verblijft. De schepen combineren het gevoel van een luxejacht met de faciliteiten van een klein resort.


Daarnaast heeft Hapag-Lloyd ook een vloot van drie gloednieuwe expeditieschepen die voldoen aan de hoogste standaard op vlak van comfort, service en veiligheid. De HANSEATIC nature, HANSEATIC inspiration en HANSEATIC spirit werden speciaal gebouwd om gasten te kunnen brengen naar de meest ongerepte en afgelegen plaatsen overal ter wereld.


Foto: balkonhut aan boord van Hanseatic Inspiration

Ontvang een gratis offerte voor uw droomcruise